top of page

Voices of the Heroes
19 juni 2022 - Hoorn

DSC05947.JPG

Tijdens het Festival Oude Muziek in Hoorn speelt Ensemble Global Gongs nieuw en oud werk uit Sinta’s omvangrijke kleur- en klankrijke repertoire. Daarnaast begeleiden de musici, en dansers, u tijdens een muzikale optocht van de Roode Steen naar de concertlocatie.

Ensemble Global Gongs speelt werk dat Sinta Wullur speciaal voor door dit door haar opgerichte ensemble componeert. Het oeuvre van het ensemble varieert van intieme kleinschalige composities tot multidisciplinaire muziektheater. De naam van het ensemble verwijst naar het instrument dat ze bespeelt: de Global Gongs. Global Gongs is ontwikkeld door Wullur. Het is één instrument dat bestaat uit 80 Javaanse hangende en liggende gongs: het oogt oosters en klinkt westers.

Vanmiddag speelt Ensemble Global Gongs in onder andere Amanda Umbra. Amanda Umbra is een wayang karton voorstelling. De wayang (poppen) zijn speciaal voor deze voorstelling ontwikkeld en gemaakt door poppenmaker en -speler Rop Severien. Rop wordt tijdens de voorstelling geassisteerd door Marijke de Braal. De voorstelling, een compositie van Sinta Wullur en libretto van Alexandra Duvekot, is een ode aan de jonge Amerikaanse poëet en activiste Amanda Gorman. Sinta Wullur zingt het verhaal in geïmproviseerde recitatieven en Sprechgesang met een vrouwenkoor. Gastmusici zijn saxofonist Koen Boejinga, fluitist Ned McGowan en sopraan Madeline Saputra.

Programma
Amanda Umbra naar libretto van Alexandra Duvekot en met een bijdrage van Bart Fermie
Global Canto 1 
Gamelanklok India van Ned McGowan en Sinta Wullur
Gamelanklok Afrika

Aanvang 15.00 uur. Locatie: Pand a/d Nieuwsteeg 32.

Kaarten voor het concert kosten € 15,00 (normaal), € 25 (begunstigers Festival Oude Muziek) en zijn te koop aan de deur en online. De concertzaal is open vanaf 14.30 uur. Er is geen pauze.

 
Voorafgaand aan het concert vindt om 13.30 uur een korte manifestatie plaats op Roode Steen. Hierna begeleidt Ensemble Global Gongs u al musicerend vanaf Roode Steen naar de concertlocatie. Tijdens deze wandeling speelt het ensemble traditionele en door Sinta Wullur en Renadi Santoso gecomponeerde optochtmuziek. Twee dansers gaan de muzikanten voor. De optocht duurt ongeveer 45 minuten. U bent van harte uitgenodigd om mee te lopen!

bottom of page