Voices of the Heroes
19 juni 2022 - Hoorn

DSC05947.JPG

Tijdens het Festival Oude Muziek in Hoorn treedt Sinta twee keer op met haar Ensemble Global Gongs. Het ensemble speelt nieuw en oud werk uit Sinta’s omvangrijke kleur- en klankrijke repertoire tijdens een concert in Muziekschool Gerard Boedijn en tijdens een muzikale optocht van de Roode Steen naar de concertlocatie.

Op het programma staan onder andere delen uit Amanda Umbra, een nieuwe compositie van Sinta naar libretto van Alexandra Duvekot. De voorstelling is een ode aan de jonge Amerikaanse poëet en activiste Amanda Gorman. Sinta Wullur zingt het verhaal in geïmproviseerde recitatieven en Sprechgesang met een vrouwenkoor. Als gastmusici treden vanmiddag op saxofonist Koen Boeijinga, fluitist Ned McGowan en sopraan Madeline Saputra.

Amanda Umbra is een wayang karton voorstelling: een eigentijdse variant op het bekende Javaanse schaduwpoppentheater. De wayang (poppen) zijn speciaal voor deze voorstelling ontwikkeld en gemaakt door poppenmaker en -speler Rop Severien. Rop wordt tijdens de voorstelling geassisteerd door Marijke de Braal.

Programma
Amanda Umbra van Sinta Wullur
Global Canto 1 en Global Canto 2 van Sinta Wullur
Gamelanklok India van Ned McGowan en Sinta Wullur
Gamelanklok Latin van Bart Fermie en Sinta Wullur

Aanvang 15.00 uur. Locatie: Muziekschool Gerard Boedijn, Noorderstraat 3, 1621 HV Hoorn.

Kaarten voor het concert kosten € 15,00 (normaal), € 25 (begunstigers Festival Oude Muziek) en zijn te koop aan de deur en online.
De concertzaal is open vanaf 14.30 uur. Er is geen pauze.

 
Voorafgaand aan het concert vindt  om 13.30 uur een korte manifestatie plaats op de Roode Steen. Hierna begeleidt Ensemble Global Gongs u al musicerend vanaf de Roode Steen naar de concertlocatie. Twee dansers gaan de muzikanten voor. U bent van harte uitgenodigd om mee te lopen!