top of page
logo-dag-van-de-componist.jpg

17 JUNI 2023

DVC1.jpg

Het Ramses Shaffy Huis biedt podium aan verschillende Amsterdamse componisten en performers.

KAMERMUZIEK

Sociëteit Ramses Shaffy Huis – Piet Heinkade 231, Amsterdam
.

Aanvang 15.00 uur |Toegang €17,50 | Reserveren is nodig via heleenverleur111@gmail.com

In de Sociëteit vindt een kamermuziekconcert plaats met bijzondere composities. Heleen Verleur schreef Ki 1, 2 en 3 voor fagot, klankschaal en loop station, geïnspireerd door Aikido bewegingen. Ze schreef dit stuk speciaal voor aikidoka én fagottiste Stefanie Liedtke. Jochem Le Cointres Ramses Variaties voor solo piano zijn gebaseerd op Shaffy’s welbekende lied Laat me. Van Sinta Wullur worden composities 'Tagore's Fireflies' en 'Takita Nyeledèt' gespeeld en haar CD Ragamalan wordt gepresenteerd  die net op Spotify is gelanceerd. Joke Kegel richtte Duo Kurkuma op met Ere Lievonen en trad in '23 op met een fusionband in India. Zij werkt samen met Dr. Suma Sudhindra uit Bangalore.

Anders Jallén geeft een korte presentatie van zijn Human Rights Oratorio. Het is de eerste keer dat de mensenrechten op muziek zijn gezet en in het kader daarvan worden vroege demo-opnames gespeeld.

Uitvoerende musici:

Laurens de Boer, Jochem Le Cointre, Joke Kegel, Stepanie Liedtke, Ere Lievonen, Bence Néveri, Madeline Saputra, Heleen Verleur.


 

DvCMadeline.jpg
DVC Lourens.jpg

KOOR
Atrium Ramses Shaffy Huis – Piet Heinkade 231, Amsterdam
Aanvang 17.00 uur | Toegang €7,50 | €2,50 korting als je ook naar het concert van 15 u gaat. Reserveren nodig via heleenverleur111@gmail.com.
Het vervolg van de Dag van de Componist vindt plaats in het Atrium, met een bijzonder intiem koorcon- cert van ensemble L’EF. Dit koor bestaat uit 12 vrouwen uit de kop van Noord-Holland, onder leiding van Ellen Verburgt. Muziek zal weerklinken in de hoge ruimte van het Kleine Atrium. Het belooft een bijzon- dere akoestische ervaring te worden met de uitvoering van zeven koorwerken van Nederlandse compo-nisten. 

Sinta Wullur – Harmonic Tarana, Sylvia Maessen – Die Sonne, die Mane, die Sterre Ymkje de Boer – Grondslag, Ymkje de Boer - Hadewijchs Brieve,
Rieteke Hölscher –Travel, Martin Slootmaekers – Berceuse, Vic Nees – Nachtlied

Livestream van Dag van de Componist is te volgen tussen 9.00 en 20.00 

HT7_6614.jpg
LogoGG.jpg

GLOBAL GONGS LABORATORIUM

Het Gamelanhuis – Veemkade 578, Amsterdam Aanvang: 18.00 uur | Toegang € 5,-
 Reserveren is nodig via heleenverleur111@gmail.com

Dag van de Componist gaat verder bij de buren op de Veemkade, in Het Gamelanhuis.


Componisten Sinta Wullur (Nederlands-Indonesisch) en Maarten Bauer (derde generatie Indo) hebben hun binding met Indonesië in muziek vertaald. Hun muzikale zoektocht gaat via studies gamelan in Indonesië, Nederland en Singapore. Ze zijn overtuigd dat gamelan een aanwinst is voor de muziek in de 21ste eeuw.

Recentelijk is een groep compositie en musicologie studenten door componist Maarten Bauer bij elkaar geroepen om kennis te maken met de mogelijkheden van de Global Gongs.

 

In een kort concert worden de resultaten van de kennismaking met de gamelan gepresenteerd. Er wordt een demonstratie gegeven met uitleg hoe je elementen en principes uit  de traditionele gamelan en wereldmuziek met de klassieke en moderne westerse muziek kan vermengen. Naast composities en arrangementen van Sinta Wullur en Maarten Bauer, hoor je arrangementen van Steve Reich, Nino Rota en Eric Satie. 

Onderdeel van de presentatie is de uitnodiging aan het publiek om te participeren met het bespelen van de gongs. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het fenomeen gamelan vanuit de beleving van de klank en het samenspel.

 

 

Jochem Le Cointre: www.jochemlecointre.com
Sinta Wullur: www.sintawullur.com
Joke Kegel: www.jokekegel.com
Anders Jallén: www.humanrightsoratorio.com
Rieteke Hölscher: www.rietekeholscher.nl
Heleen Verleur: www.heleenverleur.org
Maarten Bauer: www.maartenbauer.wordpress.com

© 2021 Sinta Wullur Music

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
bottom of page